آموزش مناسب و كارآمد يكي از مهمترين عوامل زيربنايي در ايجاد جامعهاي توسعه يافته است. بررسي عوامل موثر بر پيشرفت جوامع مترقي نشان ميدهد كه اين كشورها از سيستمهاي آموزشي توانمندي بهره بردهاند. يكي از مهمترين اين روشها كه عامل بسيار مهمي در توانمندسازي و افزايش مهارت افراد جامعه در بخشهاي كاري و حرفه اي دارد بخش آموزشهاي تخصصي آزاد است .ارائه آموزشهاي متناسب با نيازهاي اقشار مختلف جامعه از طرف دانشگاهها و مراكز علمي به افرادي كه لزوماٌ جزء دانشجويان رسمي نميباشند ميتواند شكافهاي علمي و فرهنگي موجود بين گروههاي مختلف جامعه را كاهش دهد و زمينه را براي كاربرديتر شدن علوم تئوري در سطح جامعه فراهم سازد.
عصر حاضر شاهد تحولات عظيمي در نظامهاي دانشگاهي به منظور همسويي هرچه بيشتر آنها با فرآيند توسعه اقتصادي بومي، منطقهاي و بينالمللي است. لذا رويكرد حاكم برفعاليتهاي آموزشي و پژوهشي، رويكردي نيازگرا در تعامل با سازمانهاي پيراموني دانشگاه محسوب ميشود. اين تعامل و كنش متقابل محيطهاي دانشگاهي با بنگاههاي اقتصادي و سازمانهاي بيروني، چنانچه سازمان يافته و با سازوكارهاي اثربخش همراه باشد موجب اشتغالزايي ، بهرهوري بيشتر از منابع انساني و غيرانساني و رفاه خواهد شد.
دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي با توجه به سابقه درخشان علمي و قدمت دانشگاهي با بهره گيري از حضور اساتيد و كادر مجرب و پويا، با فعال كردن اداره آموزشهاي عالي آزاد در سال 1395سعي كرده كه گامي در جهت رفع نيازهاي روزافزون استان و كشور بردارد و بتواند با ارائه انواع آموزشهاي مورد نياز به افراد مشغول به كار در بخشهاي مختلف دولتي و غيردولتي، صنايع و كارخانجات و .... كمكي در جهت پيشرفت كشور انجام دهد.