ارايه 100 مقاله در اولين كنفرانس سيستم هاي بس ذره اي
دبير اولين كنفرانس سيستم هاي بس ذره اي از ارايه 100 مقاله برگزيده و سخنراني تخصصي در اين كنفرانس به ميزباني دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي خبر داد.
به گزارش روابط عمومي، دكتر رضا افضلي در گفت و گو با ايرنا اظهار كرد: سيستم هاي بس ذره اي (كپه اي و نانو مقياس) طيف وسيعي از مسايل نظري، محاسباتي و تجربي را دربرمي گيرد.
وي در توضيح سيستم هاي بس ذره اي گفت: برخي دانشجويان اين تصور را دارند كه فقط هر سيستمي كه تعداد بيشماري ذره داشته باشد چه به صورت كپه اي و چه به صورت نانومقياس، يك سيستم بس ذره اي محسوب مي شود، در حالي كه تنها وجود ذرات بيشمار، باعث نمي شود كه از روش هاي بس ذره اي استفاده كنيم.
عضو هيات علمي دانشكده فيزيك دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي تاكيد كرد: وقتي در يك سيستم با تعداد ذرات بيشمار، ذرات موجود با يكديگر اندركنش داشته باشند و اين اندركنش ها درنظر رفته شود به آن سيستم، عنوان 'بس ذره اي' اطلاق مي شود.
وي براي روشن تر شدن موضوع، به ذكر مثالي پرداخت و گفت: براي نمونه اگر در يك سيستم تعدادي ذره داشته باشيم كه با يكديگر اندركنش نداشته باشند، به راحتي مي توان معادلات كوانتوم مكانيك معمولي را براي آنها بكاربرد و به همان تعداد ذره معادله 'شرودينگر' براي آنها نوشت و خواص اين ذرات را پيش بيني كرد.
افضلي ادامه داد: اما اگر همين تعداد ذره در سيستم با يكديگر اندركنش داشته باشند، كار پيش بيني خواص ذرات، بسيار دشوار خواهد شد بنابراين بايد از روش هاي موسوم به 'بس ذره اي' استفاده كرد تا بتوان خواص مواد را پيش بيني و توجيه كرد.
به گفته وي، از آنجا كه معمولا اطلاع درستي از جزييات اندركنش هاي ذرات بر مواد نداريم، مدل هاي مختلفي براي اين كار پيشنهاد مي شود.
دبير اولين كنفرانس سيستم هاي بس ذره اي به طرح موضوعات مختلفي همچون تاريخچه نظريه بس ذره اي در ايران و ارتباط تنگاتنگ آن با فيزيك ماده چگال، دستكاري كوانتومي تك الكترون ها با اثرات برهم كنش و مطالعه سيستم هاي بس ذره اي و نظريه تك الكتروني در اين كنفرانس اشاره كرد.
وي خاطرنشان كرد: اين كنفرانس در محورهاي اصلي شامل كوانتش دوم و نظريه اختلالي بس ذره اي و روش هاي تابع گرين، نظريه تابعي چگالي، نظريه ميكروسكوپيك مايعات كوانتومي و گازهاي فرمي و ابرشاره ها و ابررساناها، روش هاي عددي و توابع موج بس ذره اي، اطلاعات كوانتومي و سيستم هاي بس ذره اي و نظريه بس ذره اي غيرتعادلي تدارك يافته است.
افضلي آمار مقالات ارسالي به دبيرخانه كنفرانس را بيش از 180 عنوان ذكر كرد و گفت: هيات داوران، تعداد 100 مقاله برگزيده را معرفي كردند كه ارايه همه اين مقالات در قالب پوستر خواهد بود و سخنرانان مدعو در كنفرانس، آخرين يافته هاي مرتبط با سيستم هاي بس ذره اي را ارايه خواهند كرد.
وي از حضور پروفسور 'ناصر نفري' بنيانگذار آموزش سيستم هاي بس ذره اي در ايران و متخصص اين حوزه در كنفرانس بس ذره اي خبر داد.
اولين كنفرانس سيستم هاي بس ذره اي روز پنجشنبه 21 آبان ماه جاري در دانشكده فيزيك دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي برگزار مي شود.
1394/08/19