كامپيوتر روميزي
 


نام شي

كامپيوتر روميزي

شماره مدل

Philips P 3238

تاريخ ساخت

1992

محل ساخت

هلند

اقليم فرهنگي

-

ابعاد

15*35*35

شناسه اثر

 

دسته‌بندي

كامپيوتر

اهداكننده

 

 

 
 

كامپيوتر

امروزه سيستم هاي كامپيوتري در شكل‌هاي روميزي، لپ‌تاپ و تبلت جزء جدايي‌ناپذيري از زندگي گشته‌اند چندانكه تصور زندگي بدون آن‌ها در دهه‌هاي پيشين قدري مشكل است. اگرچه از نقطه نظري ظهور كامپيوترها را مي‌توان مقارن با اختراع چرتكه در نيمه هزاره دوم دانست اما به واقع كامپيوترهاي مدرن ساخته شده مبتني بر دانش پيشروي الكترونيك تاثيري شگرف بر جوامع داشته‌است. اولين كامپيوترهاي يكپارچه ديجيتال با نام مارك اول(شكل 1) در سال 1944 به بازار عرضه شد[[1]]. اين كامپيوتر تنها براي محاسبات مورد استفاده قرار مي‌گرفت و 5 تن وزن داشت و توسط شركت IBM ساخته شد. توليد اين كامپيوتر سنگ‌بناي پيشرفت و توسعه نسل‌هاي بعد كامپيوترهاي ديجيتال بود.

 

شكل 1: MARK I اين كامپيوتر در دانشگاه هاروارد مورد استفاده قرار گرفت و در پي آخرين تلاش‌ها در براي پيروزي در جنگ جهاني دوم ساخته شد و اولين برنامه ان توسط فون نيومن ساخته و پياده شد


[1].

اولين نسل كامپيوترها شباهت كمي به كامپيوترهاي امروزي داشتند چه در شكل و ظاهر و چه در عملكرد. اولين نسل كامپيوترها در فاصله سال‌هاي 1940 تا 1956 از نظر اندازه بسيار بزرگ بودند و محتويات درون سيستمي پيچيده‌اي نداشتند مثلا نياز به درام‌هاي مغناطيسي براي حافظه و لامپ‌هاي خلا به عنوان سوئيچ و تقويت‌كننده بهره مي‌بردند. علت بزرگي اندازه اين كامپيوترها وجود همين لامپ‌هاي خلا بودو مصرف بالا و توليد حرارت را باعث مي‌شدند. كامپيوترهاي نسل اول از زبان برنامه نويسي بسيار ابتدايي كه امروز از آن به عنوان زبان ماشين ياد مي‌شود بهره مي‌بردند.

 

 

كامپيوترهاي نسل دوم

نسل دوم كامپيوترها كه در بازه سال‌هاي 1956 تا 1963 توليد مي‌شدند در اين كامپيوترها هم سعي در مديريت تعبيه حجم لامپ‌هاي خلا ميشد. اين جايگزيني باعث ميشد كه مصرف الكتريسته و توليد حرارت كمتر شود و نيز كامپيوترهاي نسل دوم در مقايسه با نسل اول سرعت پردازش بالاتري داشتند و تغيير قابل توجهي در حجم و اندازه پيدا كردند. همچنين كامپيوترهاي ترانزيستوري از حافظه مركزي[1] كه نوعي حافطه RAM است؛ در كنار حافظه مغناطيسي بهره گرفتند.

كامپيوترهاي نسل سوم

از سال‌هاي 1964 تا 1971 كامپيوترها دستخوش چشمگيري در سرعت و اندازه مدارات به دليل مجتمع‌سازي شدند. مدارهاي مجتمع با تراشه‌هاي نيمه‌هادي در واقع شماري از ترانزيستورهاي ذره‌اي تعبيه شده در يك چيپ سيلكوني بودند. رهيافت مجتمع‌سازي نه تنها سرعت عملكرد كه حجم مدارات، قدرت و قيمت آن‌ها را دستخوش تغييرات قابل‌توجهي نمود. علاوه براين به جاي كارت‌هاي پانچي و خروجي‌هاي سيستم‌هاي نسل قبل، صفحه كليد و نمايشگر امكان ارتباط ميان كاربر و سخت‌افزار را ايجاد مي‌نمود.

كامپيوترهاي نسل چهارم

پايه‌اي‌ترين تغيير در صنعت توليد كامپيوتر در سال‌هاي 1971 تا 2010 اتفاق افتاد. در اين برهه دانش و امكان تعبيه ميليون‌ها ترانزيستور در يك تراشه الكترونيكي فراهم آمد. كه از آن به عنوان مدارهاي يكپارچه نام برده ميشود. اين سطح از فناوري با عرضه اولين ميكروپروسسور اينتل4004(شكل 2) در سال 1971 به صورت تجاري، به‌وقوع پيوست. اين فناوري پيدايش كامپيوترهاي شخصي را باعث شد؛ چندانكه در اواسط دهه 70 كامپيوترهاي شخصي نظير Altair 8800(شكل 3) به شكل يك جعبه با متعلقاتي به عموم عرضه گشت. در اواخر دهه 70 و اوليل دهه 80 كامپيوترهاي كمودور پت[2]، اپل2 [3]، و اولين كامپيوتر IBM براي كاربري در منزل راهي بازار شدند. كامپيوترهاي شخصي و قابليت اتصال و شبكه شدن آن‌ها با يكديگر در نهايت منتهي به پيدايش شبكه اينترنت در ابتداي دهه 90 ميلادي گشت. نسل چهارم كامپيوترها در نهايت به نوآوري كامپيوترهاي كوچك و قابل حمل مانند لپ‌تاپ شد. واسط كاربري گرافيكي نيز در اين نسل ارائه شد. همچنين بخش حافظه‌ها و ذخيره‌سازهاي اطلاعات نيز دستخوش تغييرات مهمي شد[[2]].

 

شكل 2تراشه اينتل 4004

 

شكل 3: Altair 8800

كامپيوترهاي نسل پنجم

كامپيوترهاي نسل پنجم هم‌اكنون در حال تعريف و توسعه‌اند آن‌ها از سطوح قابل توجهي از هوشمندي برخوردارند و تكنولوژي‌هاي پيشرويي نظير دانش نانو، هوش مصنوعي و پردازش‌هاي كانتومي بهره ميبرند.

كامپيوتر روميزي موجود در موزه داراي پردازنده 16بيتي اينتل 90286 MHz12.5 با تكنولوژي RAM SIMM و MB105 ظرفيت هارد ديسك داراي فلاپي ديسك DH/HD كه داراي ظرفيت MB1.4 است[[3]].

 

 

 



[1]  Core memory

[2]  Commodore Pet

[3] Apple II



[[1]]. https://en.wikipedia.org/wiki/Harvard_Mark_I

[[2]]. https://www.nortonsecurityonline.com/security-center/evolution-of-computers.html

[[3]]. http://ibmvaluepoint.blogspot.com/2015/08/philips-p-3238.html

 
تاریخ به روز رسانی:
1397/03/05
تعداد بازدید:
2373
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.