راهنمای جستجو
مراجعه‌کننده در سایت دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی پس از ورود به سیستم جستجوی کتابخانه عبارت جستجو را وارد می‌کند و سپس بر حسب مورد هر یک از گزینه‌های عنوان پدیدآور موضوع یا همه‌ی موارد را انتخاب می‌کند. چنانچه در باره موضوع مورد جستجوی مراجعه‌کننده کتابی وجود داشته باشد اطلاعات مربوط به آن در صفحه ظاهر می‌شود در این هنگام دانشجو باید اطلاعات مربوط به وضعیت امانت را مشاهده نماید تا از موجود بودن کتاب و همین طور از محل نگهداری کتاب اطمینان حاصل کند سپس شماره‌ی راهنمای کتاب را یاداشت نماید و بر حسب آن شماره‌ی کتاب را در قفسه بیابد.
پس از ثبت عضویت و ورود اطلاعات اعضاء در فرم عضویت کتابخانه امانت گیرنده می‌‌تواند کتاب مورد نظر خود را به مدت زمان تعیین شده به امانت بگیرد.
تعداد و مدت امانت
- اعضای هیأت علمی دانشگاه (تعداد 5 جلد به مدت 3 هفته)
- دانشجوی دوره دکتری تخصصی (تعداد 5 جلد به مدت 2 هفته)
- دانشجوی دوره کارشناسی ارشد (تعداد 5 جلد به مدت 2 هفته)
- دانشجوی دوره کارشناسی (تعداد 3 جلد به مدت 2 هفته)
- کارکنان دانشکده (تعداد 2 جلد به مدت 2 هفته)
بخش نرم‌افزار
 
 1. وارد نمودن اطلاعات مربوط به کتاب‌های فهرست شده‌ی لاتین و فارسی در نرم‌افزار کتابخانه (سیمرغ) مربوط به کتابخانه‌ی مرکزی
2. انجام اصلاحات بر روی فایل:
- اصلاح شماره‌ی ثبت‌های تکراری کتاب‌ها و یا شماره‌ی راهنمای تغییر یافته
- حذف کتاب‌های تکراری و خالی‌نمودن شماره‌ی سریال آن‌ها و پر نمودن آن با اطلاعات جدید
3. نگهداری CDمربوط به کتاب‌ها
4.وقتی کتاب‌ها خریداری شده و به قسمت ثبت منتقل می‌شوند دیسکت و یا CD موجود در کتاب به این بخش تحویل داده می‌شود این CD و دیسکت‌ها در این بخش لیست شده و نگهداری می‌شوند و مراجعین در صورت نیاز می‌توانند به این بخش مراجعه نموده و CD و یا دیسکت مورد نیاز خود را در محل استفاده نمایند.
موارد مهم‌تر استفاده از نرم‌افزار کتابخانه به شرح زیر است:
1. به هنگام خرید منابع کتابخانه‌ای مثل کتاب و مجله و غیره می‌توان منبع را از فایل کتابخانه جستجو کرد و از تکراری نبودن آن برای خرید مطمئن شد.
2. به هنگام فهرست نمودن منابع کتابخانه‌ای، همکاران فهرست‌نویس می‌توانند با جستجو در منابع کتابخانه از طریق نرم‌افزار کتب مرتبط با موضوع جدید یا کتب هم تراز با آن را داشته باشند و در صورت نیاز از لیست موضوعی کتب استفاده نمایند.
3. به هنگام جستجوی کتاب با داشتن مشخصات محل نگهداری کتاب به سهولت می‌توان از مکان نگهداری کتاب اطلاع داشت و برای امانت کتاب به آن محل مراجعه نمود.
4. بازیابی اطلاعات برای مراجعین مهم‌ترین بخش این برنامه می‌باشد.
5. پس از هربار خرید کتاب از نمایشگاه‌های بین‌المللی یا تخصصی، کتاب‌ها ثبت شده، فهرست­ شده و اطلاعات آن وارد نرم‌افزار کتابخانه می‌گردد و لیست تازه‌های کتاب تهیه شده و به آدرس ایمیل اساتید و دانشجویان کارشناسی ارشد ارسال می‌گردد.
6. بارها دیده شده است که مراجعین ساعات زیادی را صرف جستجو منبع مورد نیاز می‌کنند و وقت خود را با جستجو در سیستم دستی کتابخانه (برگه دان‌ها) می‌گذرانند و در پایان هم شاید نتیجه مطلوبی نگیرند و یا اینکه سرگردان در بین قفسه‌ها به دنبال منابع خود هستند. اما با وجود نرم‌افزار کتابخانه و با قابلیت‌های مهم این نرم‌افزار هر کسی می‌تواند با داشتن مختصر اطلاعاتی راجع به عنوان، نویسنده، شماره‌ی راهنما، محل نگهداری، زبان و غیره با جستجو در نرم‌افزار کتابخانه در مدت زمان خیلی کوتاهی لیست جامع و کاملی از منابع موجود در کتابخانه در زمینه منبع خود داشته باشد. به علت تحت وب بودن نرم‌افزار کتابخانه کافی است در هرجا که هستید از طریق آدرس سایت دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی سری به کتابخانه بزنید و بدون مراجعه حضوری از منابع کتابخانه، محل منابع و... اطلاع یافته و درصورت موجود بودن منبع مورد نیاز خود به کتابخانه مراجعه فرمایید.
راهنمای جستجوی اینترنتی
تاریخ به روز رسانی:
1401/07/03
تعداد بازدید:
958