۱۴۰۳ جمعه ۱۰ فروردين
تلاش براي ثبت سيگنال‌هاي مغزي با سيستم هشت كاناله محققان كشور
محققان دانشگاه صنعتي خواجه‌نصيرالدين طوسي در تلاش هستند تا سيستم كاشتني- پوشيدني براي ثبت فعاليت الكتريكي غشايي از مغز را طراحي كنند كه فاز نهايي آن با حمايت ستاد توسعه علوم و فناوري‌هاي شناختي به زودي به پايان مي‌رسد.

 محققان دانشگاه صنعتي خواجه‌نصيرالدين طوسي در تلاش هستند تا سيستم كاشتني- پوشيدني براي ثبت فعاليت الكتريكي غشايي از مغز را طراحي كنند كه فاز نهايي آن با حمايت ستاد توسعه علوم و فناوري‌هاي شناختي به زودي به پايان مي‌رسد.

به گزارش روابط عمومي؛ به نقل از ايسنا، امير مسعود سوداگر، مجري طرح عنوان اين طرح را «طراحي و ساخت يك سيستم كاشتني/ پوشيدني براي ثبت فعاليت الكتريكي غشايي از مغز» ذكر كرد و يادآور شد: اين پروژه در آزمايشگاه مدارها و سيستم‌هاي مجتمع واقع در دانشكده برق دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي در حال اجرا است.

وي با تاكيد بر اينكه اين طرح مورد حمايت ستاد توسعه علوم و فناوري‌هاي شناختي معاونت علمي‌وفناوري رياست‌جمهوري است، افزود: در اين سيستم با قرارگيري آرايه‌هاي الكترودي بر روي غشاي مغز، سيگنال‌هاي حاصل از فعاليت عصبي مغز دريافت مي‌شوند.

سوداگر اضافه كرد: پس از قرارگيري الكترود روي غشاء، تقويت و ديجيتال‌سازي سيگنال‌هاي عصبي دريافت شده، توسط بخش الكترونيك انجام مي‌شود و در نهايت سيگنال‌هاي ديجيتالي شده جهت نمايش و ذخيره‌سازي، توسط لينك راديويي به كامپيوتر ارسال مي‌شوند. اين پروژه از حدود 2 سال پيش با حمايت ستاد توسعه علوم و فناوري‌هاي شناختي آغاز شده و اكنون در فاز نهايي است.

به گفته وي، دستاورد نهايي اين پروژه ساخت يك سيستم ثبت هشت كاناله است كه تمام مراحل طراحي و ساخت آن توسط پژوهشگران آزمايشگاه مدارها و سيستم‌هاي مجتمع انجام شده است. 

مجري طرح خاطرنشان كرد: در اين طرح ساخت سيستم الكتروكورتيكوگرافي (ECOG) براي ثبت سيگنال‌هاي عصبي از سطح قشر مغز مد نظر است كه علاوه بر سيستم بهتر، در اين روش نسبت به روش‌هاي مرسوم گذشته با ثبت واضح سيگنال‌ها اطلاعات بيشتري از مغز بدست مي‌آيد.

وي با بيان اينكه در اين روش بعد از ساخت سيستم قسمتي از استخوان جمجمه برداشته مي‌شود تا سيستم در تماس با سطح مغز قرار گيرد، يادآور شد: همچنين استفاده از اين سيستم فناوري پيشرفته‌اي است كه از سال 2006 مورد توجه قرار گرفته است. در واقع از آن زمان پزشكان و جراحان براي درمان بيماري‌ها و دانشمندان علوم اعصاب در زمينه مطالعه اين علوم و علوم شناختي به مزاياي ثبت سيگنال‌هاي مغزي پي بردند.

تاریخ:
1396/05/03
تعداد بازدید:
570
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.