۱۴۰۳ پنج شنبه ۹ فروردين
قائم مقام وزيرعلوم: در دوران گذار آموزش عالي قرار گرفتيم
قائم مقام وزيرعلوم: در دوران گذار آموزش عالي قرار گرفتيم
قائم مقام وزير علوم با تاكيد بر اين‌كه امروزه در دوره گذار آموزش عالي قرار گرفتيم، گفت: دوران گذار بدون توجه به كيفي‌نگري، حضور در عرصه‌هاي بين‌المللي و انجام پژوهش‌هاي كاربردي، بازنگري رشته‌هاي دانشگاهي و تغيير و دگرگوني فكر و انديشه دانشگاهيان اتفاق نخواهد افتاد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي، دكتر عليرضا باقري در مراسم توديع و معارفه رئيس سابق و جديد دانشگاه خواجه نصير كه امروز در دانشكده عمران اين دانشگاه برگزار شد، توسعه علمي دانشگاه را مديون زحمات چهار سال گذشته دكتر خاكي صديق عنوان كرد و گفت: من در هيات امناي وزارت علوم بيشترين تماس را با رؤساي دانشگاه‌هاي كشور دارم و در اين مدت شاهد تلاش‌هاي دكتر خاكي صديق، رئيس دانشگاه خواجه نصير بودم كه توانستند موفقيت‌هاي زيادي در عرصه‌هاي علمي، بين‌المللي و غيره براي دانشگاه كسب كنند. ضمن اين كه ويژگي‌هاي شاخص اخلاقي از ديگر شاخص‌هاي مثبت او در طول مديريت دانشگاه به حساب مي‌آيد. به همين جهت از وي درخواست كرديم با حضور در جايگاه معاونت آموزشي وزارت علوم خدمات مثبتي در عرصه ملي ايفا كند.

وي در ادامه خاطر نشان كرد: دكتر يزدان دوست، سرپرست جديد دانشگاه خواجه نصير از جمله چهره‌هايي به شمار مي‌روند كه مورد اقبال عمومي دانشگاه براي حضور در اين جايگاه به حساب مي آمدند و با توجه به تجربه مديريتي و اجراي او در عرصه دانشگاه و وزارتخانه  اميدواريم راه و مسير فعلي دانشگاه را به نحوه مطلوب ادامه دهند.

قائم مقام وزير علوم همچنين با تاكيد بر اين كه آموزش عالي كشور در دوره گذار به سر مي‌برد، گفت: ما در دهه اول انقلاب به دليل نياز تامين نيروي انساني دنبال توسعه كمي تقويت زيرساخت‌ها و فراهم كردن امكانات لازم براي علم آموزي جوانان كشور بوديم كه در اين راستا دانشگاهيان سهم قابل توجهي را ايفا كردند.  به طوري كه امروز ما شاهد وجود نيروي انساني متخصص و با كيفيت در كشور هستيم.

دكتر باقري خاطر نشان كرد: در دهه‌ 90 با توسعه تحصيلات تكميلي، توجه به پژوهش‌هاي كاربردي و حضور در عرصه‌هاي بين‌المللي به عنوان توفيقات اصلي از دانشگاه‌ها مورد توجه قرار گرفت؛ در نتيجه امروز ما شاهد حضور موفقيت آميز كشور در عرصه‌هاي بين‌المللي از جمله حضور دانشمندان در مجلات معتبر خارجي هستيم؛ اگر چه كاستي‌هايي در اين زمينه وجود دارد اما پيشرفت‌هاي خوبي حاصل شده است.

به گفته وي، همان گونه كه عنوان شد در دهه‌هاي 70 و 80 به دليل تقاضاي روز افزون اجتماعي ما با توسعه كمي دانشگاه‌ها، رشته‌ها وتحصيلات تكميلي و غيره مواجه شديم، اما امروز در دوران گذار قرار داريم و لازم است دانشگاه‌ها با رويكردهاي جديد در عرصه‌هاي مختلف حضور پيدا كنند و وضعيت به سمت ارتقاي كيفي آموزش حركت كند.

قائم مقام وزير علوم خاطر نشان كرد: براي حركت در مسير كيفي آموزش لازم است بازنگري‌هاي اساسي در برنامه‌هاي درسي و تدوين رشته‌هاي جديد به خصوص رشته‌هاي بين رشته‌اي و همچنين توجه به اشتغال دانش آموختگان  از جمله برنامه‌هاي اصلي مورد پيگيري قرار گيرد و در حوزه‌هاي پژوهشي و علمي نيز بتوانيم تحقيقات كاربردي مراكز دانشگاهيان و حضور در عرصه‌هاي بين المللي را افزايش دهيم.

وي در پايان خاطرنشان كرد: آن چه كه از دانشگاه خواجه نصير مطالبه مي‌شود، پاسخگويي به نيازهاي صنعت در عرصه‌هاي  مختلف است كه همراه كردن دانشگاه متناسب با اين نيازها بايد مورد توجه قرار گيرد؛ البته ناگفته نماند كه اجرايي شدن نيازمند دگرگوني در ساختارها، آيين‌نامه‌ها و ضوابط و فكر و انديشه است.

تاریخ:
1398/05/02
تعداد بازدید:
604
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.