۱۴۰۳ جمعه ۱۰ فروردين
در هم انديشي معاونين آموزشي دانشگاه هاي برتر مطرح شد: مسئله اصلي آموزش عالي كنكور نيست
در هم انديشي معاونين آموزشي دانشگاه هاي برتر مطرح شد: مسئله اصلي آموزش عالي كنكور نيست

با مافياي اقتصادي كنكور مواجهيم

بهگزارش روابط عمومي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي؛ به نقل از ايسنا، دكتر علي اشرفي زاده معاون آموزشي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسيدر اين ميزگرد اظهار كرد: بهتر بود دولت به دانشگاهيان علاقه‌مند مأموريت مي‌داد تا مشكلات كنكور را آناليز كرده و نتايج اين ارزيابي‌ها را منتشر كنند ولي متأسفانه اين امر اتفاق نيفتاد و اگر بخواهيم با عينك بدبيني به مسئله كنكور نگاه كنيم بايد بگوييم كه ما امروز با موضوع "اقتصاد كنكور" و "مافياي اقتصادي كنكور" مواجهيم
 وي ادامه داد: همچنان كه در حوزه خودرو، مافيايي داريم و نمي‌توانيم به صورت آكادميك وارد اين موضوع شده و آن را حذف كنيم، در حوزه كنكور نيز اين وضعيت حاكم است. موضوع كنكور مانند مسائل ديگر بايد مورد كنكاش قرار گيرد تا راهكارهاي اساسي براي رفع اين چالش پيدا كنيم و ما تا زماني كه اين موضوع را درك نكنيم همچنان با گرفتاري‌هاي زيادي مواجه خواهيم بود و مجالس دوره‌هاي بعد نيز قوانين متعددي در اين زمينه وضع خواهند كرد. مجلسي كه نه نمايندگان آن كارشناس اين موضوع‌اند و نه فرصت كافي اين موضوع را دارند چرا كه وقت پژوهش و مطالعه در اين زمينه را ندارند.
اشرفي زاده رايگان بودن تحصيل به شكل امروزي را يك معضل اساسي دانست و اظهار كرد: منظور من اين نيست كه بخواهيم آموزش را پولي كنيم اما شكل رايگان فعلي باعث شده بهاي يك كالاي با ارزش از بين برود و افراد بخاطر رايگان بودن، متوجه اهميت آن نمي‌شوند.
وي مسئله اصلي آموزش عالي را كنكور ندانست و گفت: در دانشگاه‌ها دانشجوي دكتري با انگيزه نداريم؛ چراكه اين دانشجويان بعد از اينكه وارد دانشگاه مي‌شوند تحصيل تمام وقت در دانشگاه را رها كرده و به دنبال معيشت خود مي‌روند، اين در حالي است كه در هيچ كشوري اين گونه نيست كه دانشجويان دكتري تحصيل تمام وقت را رها كنند.
معاون آموزشي دانشگاه صنعتي خواجه نصير علت اين امر را وجود دوره‌هاي تحصيلي رايگان در دوره دكتري دانست و اضافه كرد: اگرچه در حال حاضر دانشگاه‌هاي ما دنبال جبران اين موضوع هستند اما اين معضل تا زماني كه به طور كامل راهكار نداشته باشد قابل حل نيست.
وي پيشنهاد داد كه هزينه تحصيل هر دانشجوي دكتري به جاي اينكه از سوي دولت به دانشگاه‌ها پرداخت شود به اساتيد دانشگاه‌ها داده شود تا آن استاد از طريق همان پول به دانشجو شهريه پرداخت كنند. در واقع از طريق اين "گرنتي" كه در اختيار استاد قرار مي‌گيرد شهريه دانشجو پرداخت مي‌شود. اين موضوع موجب مي‌شود كه دانشجو متوجه باشد كه هزينه و شهريه او از طريق استاد پرداخت مي‌شود و اين موضوع تعهد اخلاقي ايجاد خواهد كرد. اين برنامه قابل اجرايي شدن است، فقط نيازمند شجاعت سياستگذاران است.
معاون آموزشي دانشگاه خواجه‌نصير يادآور شد: در كشورهاي خارجي شهريه دانشجوي دكتري در قالب "گرنت" از طريق استاد به دانشجو پرداخت مي‌شود و در اين شرايط، تعهد كاري بين استاد و دانشجو برقرار خواهد شد. چرا ما وارد اين فضا نمي‌شويم كه كيفيت تحصيل با ميزان كمكي كه به دانشجو مي‌شود، ارتباط بگيرد؟

اشرفي زاده اضافه كرد: اگر دانشجويي 10 بار در درسي مردود مي‌شود بايد جريمه شود، يا اينكه اگر دانشجويي وضعيت تحصيلي خوبي را دارد بايد تخفيف‌هايي شامل حال وي شود. در واقع روش‌هاي تنبيه و تشويق دانشجويان يك روش شناخته‌شده‌اي در دنيا است و به نظرم بهتر است دولت به دانشجويان به صورت ترمي يا ماهيانه پولي را پرداخت كند و دانشجو از طريق همان پول به دانشگاه شهريه پرداخت كند.

وي با تاكيد بر اينكه ما بايد ياد بگيريم كه تحصيل هزينه و ارزش دارد و هيچ چيزي رايگان نيست، گفت: اين موضوعات با موضوع كنكور نيز ارتباط دارد؛ چرا كه دانشجويان وقتي به صورت روزانه وارد دانشگاه مي‌شوند، به دليل رايگان بودن نگران كيفيت تحصيل نيستند و به نوعي فقط دوره تحصيلي خود را پايان مي‌دهند.

اشرفي زاده كاهش انگيزه را يكي از معضلات حاد دانشگاه‌ها عنوان كرد و گفت: متأسفانه دانشجويان ما انگيزه خود را در دوره تحصيل به ويژه دكتري از دست داده‌اند و دانشجويان وقتي وارد دوره دكتري مي‌شوند چون تحصيل رايگان دارند تعهدي براي حضور تمام وقت نمي‌بينند. اين مسائل انگيزه دانشجويان را پايين مي‌آورد.

عضو هيأت علمي دانشگاه صنعتي خواجه نصير تاكيد كرد: بر اين اساس موضوع كنكور يك پكيج بزرگي از انواع و اقسام مسائلي است كه با يكديگر ارتباط دارند و بايد روي اين موضوع پژوهش انجام شود و صاحب‌نظران نظرات خود را مطرح و آن را موشكافي كنند.

تصميم‌گيري در خصوص كنكور با نطق دستور و يا قانون شدني نيست

معاون آموزشي دانشگاه خواجه‌نصير با ابراز تأسف از اينكه در حال حاضر سيستمي در كشور ايجاد شده كه به اندازه‌اي ناكارآمد است كه نمي‌تواند اثر داشته باشد، افزود: ما بايد بپذيريم تصميم‌گيري در خصوص كنكور يك مسئله علمي و تخصصي است و بايد ابعاد مختلف آن كارشناسي و بررسي تخصصي شود و با نطق دستور و يا قانون شدني نيست.

وي با تاكيد بر اينكه ما در پذيرش دانشجو در دانشگاه‌ها با دو موضوع "سنجش" و "بررسي تخصص" مواجه هستيم، گفت: ما در دانشگاه‌ها تنها پذيرش‌گر هستيم و البته الزامي هم نيست كه يك سازماني در كشور به عنوان سازمان سنجش داشته باشيم. بهتر است ما نيز مانند ساير هر دانشگاهي بتواند چندين مؤسسه خصوصي سنجش را براي پذيرش دانشجو اعلام كند و بگويد اين مراكز مورد قبول آن‌ها در حوزه جذب دانشجو است. 
تاریخ:
1398/04/15
تعداد بازدید:
737
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.