۱۴۰۳ چهارشنبه ۵ ارديبهشت
نوسانات ارزي و تحريم‌ها تاثير بسيار منفي بر فعاليت‌هاي بين‌المللي‌مان گذاشته است
رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي با تاكيد بر اينكه نوسانات ارزي و تحريم‌ها تاثير بسيار منفي بر فعاليت‌هاي بين‌المللي گذاشته است گفت: در حال حاضر رفت و آمدهاي طرف‌هاي خارجي و انجام قراردادهاي مشترك با دانشگاه‌ها به سختي انجام مي‌گيرد و خارجي‌ها به سختي اين ريسك را مي‌پذيرند ضمن اين‌كه مشكلات ارزي نيز در اين زمينه تاثيرگذار است. بنابراين اگر فكري عاجل صورت نگيرد فعاليت‌هاي بين‌المللي مان متوقف خواهد شد.
رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي با تاكيد بر اينكه نوسانات ارزي و تحريم‌ها تاثير بسيار منفي بر فعاليت‌هاي بين‌المللي گذاشته است گفت: در حال حاضر رفت و آمدهاي طرف‌هاي خارجي و انجام قراردادهاي مشترك با دانشگاه‌ها به سختي انجام مي‌گيرد و خارجي‌ها به سختي اين ريسك را مي‌پذيرند ضمن اين‌كه مشكلات ارزي نيز در اين زمينه تاثيرگذار است. بنابراين اگر فكري عاجل صورت نگيرد فعاليت‌هاي بين‌المللي مان متوقف خواهد شد.

به گزارش روابط عمومي؛ به نقل از ايسنا، دكتر خاكي صديق در نشست خبري بررسي دستاوردهاي دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي كه در آستانه 90 امين سالگرد تاسيس خود قرار دارد با بيان اينكه بررسي دستاوردهاي اين دانشگاه در دو دوره قبل و بعد از انقلاب به معني كم جلوه دادن فعاليت‌هاي به دست آمده در دوران قبل از انقلاب نيز گفت: طبيعتا افراد در دوره قبل از پيروزي انقلاب اسلامي دستاوردها و كارنامه‌هاي قابل قبول و روشني در اين دانشگاه داشتند چرا كه افراد در دوران قبل از انقلاب كه بنيان اين دانشگاه را گذاشتند و ما امروزه نتيجه به ثمر رسيدن فعاليت‌هاي آنها را ادامه مي‌دهيم تلاشهايي در عرصه علم، ادب، هنر ، دانش دانشگاه و كشور به كار گرفته‌اند. به همين دليل معتقدم بيان دستاوردهاي 40 ساله اخير به معني كم اهميت جلوه دادن فعاليت‌هاي آنها در حوزه دانشگاه نمي‌باشد.

وي در ادامه با اشاره به حضور 7300 دانشجو در دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي اظهار كرد: حدود 3180 نفر از اين دانشجويان در مقطع كارشناسي، 1400 نفر در دوره ارشد و 720 نفر دانشجو نيز در دوره دكتري مشغول تحصيل هستند. ضمن اين كه در حال حاضر 648 دانشجو نيز در دوره الكترونيكي و مجازي دانشگاه تحصيل مي‌كنند.

دكتر خاكي صديق همچنين به آمار اعضاي هئيت علمي دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي اشاره كرد و گفت: در حال حاضر 316 نفر به عنوان هئيت علمي در اين دانشگاه مشغول هستند كه از اين تعداد 69 نفر با رتبه استاد تمام، فعاليت مي‌كنند كه البته اولين استاد تمام دانشگاه بعد از انقلاب و اوايل دهه 70 رتبه خود را دريافت كرد. همچنين 97 نفر به عنوان دانشيار و 140 استاديار، 10 مربي و 13 نفر نيز در مركز آموزش‌هاي عمومي فعاليت دارند.

وي با بيان اين كه 17 نفر استاد بين‌المللي در دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي حضور دارند گفت: اين اساتيد خارجي در قالب استاد وابسته بين‌المللي با دانشگاه همكاري مي‌كنند و تلاش داريم تعداد اين افراد گسترش يابد.

تعداد رشته‌هاي تحصيلي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي با تاكيد بر اين كه دانشجويان ما در دوره قبل از انقلاب عمدتا در دوره‌هاي كارداني و كارشناسي در اين دانشگاه مشغل به تحصيل بودند افزود: در دوره قبل از انقلاب حدود 6 رشته تحصيلي در دانشگاه وجود داشت اما امروزه دانشجويان دكتري ما در 45 رشته و كارشناسي ارشد در 71 رشته تحصيل مي‌كنند.

دكتر خاكي صديق همچين با اشاره به افزايش تعداد دوره‌هاي مشترك بين‌المللي در اين دانشگاه خاطرنشان كرد: در طول دو دهه اخير تعداد زيادي از اين دوره‌هاي مشترك با دانشگاه‌هاي خارجي برگزار شده است و اين دوره‌ها در حال گسترش است ضمن اينكه آموزش الكترونيكي به صورت مستمر در دانشگاه در حال ارائه است و تلاش خواهيم كرد بخش اعظمي از آموزش‌هاي ما در دانشگاه خواجه نصير به صورت الكترونيكي برگزار شود.

افزايش تعداد دانشكده‌هاي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي تاكيد كرد:  اولين دانشجويان دوره كارشناسي ارشد دانشگاه خواجه نصير اواخر دهه 60 وارد دانشگاه شدند و تعداد دانشكده‌هاي اين دانشگاه در همان دوره 4 دانشكده بود كه در حال حاضر دانشكده‌هاي صنايع، كامپيوتر، هوا و فضا، علم و مواد، رياضي، فيزيك و شيمي نيز به تعداد دانشكده‌هاي آن اضافه شده است.

خدمات آموزشي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي الكترونيكي مي‌شود  

دكتر خاكي صديق همچين تاكيد كرد:  يكي از ديگر از برنامه‌هاي دانشگاه در حوزه آموزش توجه به گروه‌ها و رشته‌هاي بين رشته‌اي و راه اندازي رشته‌هاي جديد در اين زمينه است. ضمن اين كه در حوزه كيفيت نيز تلاش داريم با متوقف كردن توسعه كمي سياست‌هاي توسعه كيفي را در پيش بگيريم كه البته تلاش داريم اين امر با الكترونيكي كردن خدمات آموزش اتفاق بيفتد.

تشكيل كارگاه نوآوري آموزشي در دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي

به گفته‌ي وي نوآوري در آموزش از ديگر برنامه‌هاي دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي است چرا كه همانطور كه آموزش مهندسي در جهان از حالت سنتي خود فاصله گرفته و ما نيازمند روش‌هاي آموزشي جديد در آموزش رشته‌هاي مهندسي هستيم  تلاش مي‌شود نوآوري‌هاي زيادي در اين عرصه انجام بدهيم و در اين زمينه كارگروهي نيز تشكيل شده وبه صورت علمي كار مي‌شود.

وجود 3012 پروژه مرتبط با صنعت

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي همچنين توجه به كارآفريني و كاربردي كردن علم را يكي از محورهاي اصلي برنامه‌هاي پژوهشي عنوان كرد و گفت: به طور كلي در دهه 60 بعد از پيروزي انقلاب اسلامي تعداد پروژه‌هاي صنعتي و قرارداد با صنعت اين دانشگاه كمتر از 10 پروژه بود اگرچه پروژه‌هاي دفاعي خوبي در طول جنگ نيز انجام شد اما آنچه را كه قرار بود فعاليت پژوهشي براي حل مسئله اي صورت بگيرد تعداد كمتر از 10 پروژه بود اما امروزه اين آمار به 3012 پروژه رسيده است.

انجام 9 طرح مشترك بين‌المللي

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي همچنين خاطرنشان كرد: در عرصه ارتباط بين‌المللي هم در حال حاضر پروژه‌هايي در دست داريم كه با مشاركت طرف‌هاي خارجي انجام مي‌شود به طوري كه اين پروژه‌ها قبل از انقلاب معنايي نداشتد و حتي ما خودمان نيز تا سال 92 و 93 در اين زمينه فعال نبوديم اما بعد از بحث بين‌المللي سازي دانشگاه تاكنون 9 طرح پژوهشي مشترك بين‌المللي در دست داريم كه اين طرح‌ها در حوزه فني و مهندسي منعقد شده است. به طور كلي مبلغ طرح‌هاي جاري حدود 54 ميليارد تومان است.

به گفته‌ي وي در عرصه فناوري هم هيچ پروژه‌اي براي دانشگاه وجود نداشت اما در حال حاضر 33 مركز رشد، 11 شركت دانش بنيان و 10 هسته فناور دانشجويي در دانشگاه خواجه نصير وجود دارد.

ترجمه دو كتاب دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي به زبان چيني

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي همچنين يادآور شد: در سال 62 فقط دو كتاب در دانشگاه خواجه نصير از سوي اعضاي هئيت علمي چاپ شد و تعداد اين كتابها در دهه 60 به 26 عنوان رسيد اما ظرف چند سال اخير 350 عنوان كتاب منتشر نموده‌ايم كه البته هشت كتاب نيز به زبان انگليسي داشتيم كه دو عنوان آن به زبان چيني هم منتشر شد.

چاپ بيش از 11 هزار مقاله علمي

دكتر خاكي صديق به دستاوردهاي دانشگاه در عرصه تاليف مقالات اشاره كرد و گفت: براساس داده‌هاي پايگاه اسكوپوس، دانشگاه خواجه نصير در اوايل دهه 60 آماري از مقاله چاپ شده ندارد اما سال 68 تعداد 4 مقاله منتشر مي‌شود كه اين عدد تا سال 70 به 80 مقاله مي‌رسد اما تا  7 بهمن 97 تعداد اين مقاله‌ها به 11 هزار و 68 عنوان مقاله مي‌رسيد.

سه رسالت اصلي دانشگاه در آينده/ آرزو دارم درهاي دانشگاه‌ها به روي جامعه باز شود

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي تاكيد كرد:  رسالت دانشگاه در دهه‌هاي آينده به آموزش وتربيت نيروهاي انساني كارآمد، خلاق، اخلاق مدار مي‌باشد تا براساس آن بتوانيم در حوزه‌هاي علمي فني و مهندسي نيازهاي كشور را پاسخ دهيم ضمن اينكه خدمت رساني به جامعه و توجه به پژوهش‌هاي بنيادي و كاربردي از ديگر رسالت‌هاي اين دانشگاه است. البته بنده آرزو دارم دانشگاه‌ها در عرصه اجتماع نيز وارد شوند و از نظر فيزيكي درب دانشگاه‌ها به روي مردم باز شود تا بتوانند بدون هيچ مانعي وارد دانشگاه شده و از امكانات اين مراكز بهره ببرند.

چالش اصلي فعاليت دانشگاه‌ها در عرصه بين‌المللي

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي همچنين به مشكلات و موانع فعاليت‌هاي دانشگاه‌ها در عرصه بين‌المللي اشاره كرد و گفت: ما در پروژه‌هاي بين‌المللي با يك مشكل فرهنگي در جامعه دانشگاهي مواجه هستيم كه حل اين موضوع نياز به زمان دارد تا زمينه‌هاي فرهنگي در اكثر دانشگاه‌ها ايجاد شود و ضمن اينكه بايد اين افراد تعامل با طرف‌هاي بين‌المللي را آموزش ببينند و اين آموزش‌ها بايد در همه فضاهاي دانشگاهي يعني كارمندي، دانشجويي و حتي اعضاي هئيت علمي وجود داشته باشد. كه البته طي سال‌هاي اخير كار فرهنگي طولاني مدت در اين عرصه صورت گرفته و با توجه به اينكه به ثمر رسيدن آن طولاني مدت است اما با اين وجود موفقيت‌هايي در عرصه رفت و آمدهاي بين‌المللي داشتيم.

اگر فكري عاجل نشود فعاليت‌هاي بين‌المللي ما متوقف مي‌شود

دكتر خاكي صديق با بيان اين‌ كه در شرايط فعلي با مشكلاتي در عرصه فعاليت‌هاي بين‌المللي مواجه هستيم گفت: به رغم توفقياتي كه در عرصه رفت و آمدهاي بين‌المللي به  دست آورده بوديم و اين برنامه‌ها به خوبي پيش مي‌رفت اما امروزه در زمينه مبادلات ارزي با مشكلاتي مواجه شديم به طوري كه طرف‌هاي خارجي تعهدات خود را در اين زمينه به خوبي انجام مي دهند اما به دليل اين مشكلات مالي نمي‌توانيم به تعهدات خود عمل كنيم.

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي همچنين گفت: طي يك سال گذشته به دليل تلاطم بازار ارز بسياري از فعاليت‌هاي ما تحت تاثير قرار گرفت و اگر فكر عاجلي در اين زمينه صورت نگيرد به زودي فعاليت‌هاي بين‌المللي ما تعطيل مي‌شود. چرا كه بودجه كنوني ما كفاف انجام فعاليتهاي بين‌المللي را نمي‌دهد.

تاثير تحريم ها بر رفت و آمدهاي خارجي

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي همچنين با تاكيد بر اين كه تحريم‌ها نيز تاثير منفي بر مبادلات طرف‌هاي خارجي با دانشگاه گذاشته است گفت: در حال حاضر اين تحريم‌ها روي رفت و آمدها و انعقاد قراردادهاي مشترك تاثير گذاشته و به سختي طرف مقابل ريسك انجام قراردادها را مي‌پذيرد ضمن اين كه در تعاملات بين‌المللي تلاش داريم تا اعتمادسازي انجام بگيرد و اگر نتواينم تعهدات خود را به موقع انجام دهيم با مشكل مواجه خواهيم شد و احياي اعتماد از دست رفته مشكل است.

بودجه دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي در سال 98

دكتر خاكي صديق در خصوص بودجه سال آينده دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي گفت: اين دانشگاه با توجه به اين كه تعداد كمي دانشجويان را در بين 5 دانشگاه صنعتي دارد در نتيجه كمترين عدد بودجه را دريافت مي‌كند ولي به لحاظ مدل سرانه‌اي تفاوتي با دانشگاه‌هاي ديگر از نظر بودجه نداشتيم. فقط مشكل ما نداشتن طرح‌هاي عمراني است كه دولت اجازه طرح عمراني به دليل تجميع به ما نمي‌دهد و به همين دليل در اين زمينه بودجه به دانشگاه اختصاص نمي‌يابد. 
تاریخ:
1397/11/23
تعداد بازدید:
438
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.