۱۴۰۳ پنج شنبه ۹ فروردين
كاربرد بايومتريال در درمان سرطان/كنترل آلزايمر با بهره‌گيري از اينترنت اشياء
چند عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي در گردهمايي پژوهشگران زيست‌فناوري به معرفي دستاوردهاي تحقيقاتي خود از جمله كاربرد بايومتريال در درمان سرطان، پروژه‌هاي تحقيقاتي در زمينه دارورساني و كنترل آلزايمر با بهره‌گيري از اينترنت اشياء پرداختند.

چند عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي در گردهمايي پژوهشگران زيست‌فناوري به معرفي دستاوردهاي تحقيقاتي خود از جمله كاربرد بايومتريال در درمان سرطان، پروژه‌هاي تحقيقاتي در زمينه دارورساني و كنترل آلزايمر با بهره‌گيري از اينترنت اشياء پرداختند.

به گزارش روابط عمومي؛ به نقل از ايسنا، دكتر صلاحي‌نژاد در اين گردهمايي كه در دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي برگزار شد، به تشريح برخي توانمندي‌هاي دانشكده مهندسي و علم مواد در حوزه بايومواد پرداخت و با اشاره به اينكه مواد درگير در حوزه زيست‌فناوري مواد غذايي، دارويي، بايومتريال و بايومواد يا زيست‌مواد را در برمي‌گيرند، توضيح داد: زيست‌مواد، مواد مصنوعي يا ساخت بشر هستند كه به منظور جايگزيني بافت، عضو يا عملكردي از بدن مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

وي با بيان اينكه حوزه فعاليت ما مواد غذايي و دارويي را شامل نمي‌شود، اظهار كرد: در طراحي بايومتريال، از مواد طبيعي الهام گرفته و مواد را به شكل متخلل مي‌سازيم.

عضو هيات علمي دانشكده مهندسي و علم مواد دانشگاه صنعتي خواجه‌نصيرالدين طوسي يك مثال سنتي بايومتريال را مواد دنداني و مثال پيشرفته آن را بافت مهندسي شده و نيز امكان حمل دارو به وسيله بايومتريال عنوان كرد و گفت: اين دانشكده در برخي ديگر زمينه‌ها نظير مدل‌سازي رفتار مكانيك بايومواد پليمرهاي هوشمند، ساخت ايمپلنت دنداني، بايو مواد هوشمند، سنتز نانومواد براي كاربردهاي سرطان، سنتز بايوسراميك‌هاي جديد و ساخت ميكروكره‌هاي متخلل براي دارورساني (drug delivery) فعاليت دارد.

امكان‌پذيري درمان ديابت و چاقي از طريق "نورگ‌زايي" در دهه آينده

 محمد سلطاني، عضو هيات علمي دانشكده مكانيك دانشگاه صنعتي خواجه‌نصيرالدين طوسي نيز ضمن حضور در اين گردهمايي به برخي فعاليت‌هاي مركز پزشكي محاسباتي پرداخت و تشريح كرد: در اين مركز يك كار تحقيقاتي مشترك در زمينه دارورساني (drug delivery) بين ايران و كانادا، تعريف شده كه در بيمارستان‌هاي كانادا پياده شده است. در اين طرح با توجه به آن كه دارورساني به مركز تومور امكان‌ناپذير است، اين موضوع از طريق طيفي كه براي تومور طراحي شده، انجام مي‌شود.

وي سپس به نورگ‌زايي پرداخت و توضيح داد: در دهه بعدي مي‌توان برخي بيماري‌ها نظير چاقي، ديابت و ... را از طريق رگ‌زايي و المان‌هايي شبيه "انرژي‌رساني" كنترل كرد.

كنترل آلزايمر با بهره‌گيري از اينترنت اشياء

منصور ولي، عضو هيات علمي دانشكده برق دانشگاه صنعتي خواجه‌نصيرالدين طوسي نيز در اين گردهمايي حضور يافت و ضمن اشاره به فعاليت اساتيد دانشكده برق و كامپيوتر در زمينه شبكه‌هاي عصبي عميق در پزشكي، خاطرنشان كرد: يك طرح موفق اين دانشكده در حوزه فناوري‌هاي زيستي، پايش و هدايت بيماران مبتلا به آلزايمر بوده است.

وي تشريح كرد: در اين طرح با بهره‌مندي از اينترنت اشياء و از طريق اتصال اينترنت به گيرنده همراه بيمار (همچون عينك او و ...) ارتباط داده‌هاي مربوط به او با تگ واي فاي اشياء برقرار شده و از اين طريق اطلاعات به خانواده فرد يا پزشك معالج مي‌رسد؛ ضمن آن‌كه اين طرح در پروتكل درماني بيمار نيز مؤثر خواهد بود.

اين عضو هيات علمي همچنين برخي ديگر از اين فعاليت‌ها را درمان برخي بيماري‌ها و ناهنجاري‌ها مانند صرع و پاركينسون، برطرف كردن برخي معايب و ناتواني‌ها مانند ناشنوايي و نابينايي و افزودن برخي توانمندي‌ها مانند ارتباط مغز و ماشين عنوان كرد.

تاریخ:
1397/10/11
تعداد بازدید:
301
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.