۱۴۰۳ جمعه ۱۰ فروردين
برنامه دانشگاه صنعتي خواجه‌نصيرالدين طوسي براي تهيه سياهه انتشار آلودگي هواي اهواز
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه صنعتي خواجه‌نصيرالدين طوسي از برنامه اين دانشگاه براي هدفمندسازي پايان‌نامه‌ها و برندسازي براي اعضاي هيئت علمي خبر داد و گفت: كنسرسيوم پژوهشي بين 13 دانشگاه استان تهران تشكيل و "پروژه مشترك مطالعات محيط‌زيستي" به عنوان اولين پروژه اين كنسرسيوم تعريف شده است كه بر اين اساس تهيه سياهه انتشار آلودگي هواي شهر اهواز بر عهده دانشگاه خواجه‌نصيرالدين طوسي خواهد بود.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه صنعتي خواجه‌نصيرالدين طوسي از برنامه اين دانشگاه براي هدفمندسازي پايان‌نامه‌ها و برندسازي براي اعضاي هيئت علمي خبر داد و گفت: كنسرسيوم پژوهشي بين 13 دانشگاه استان تهران تشكيل و "پروژه مشترك مطالعات محيط‌زيستي" به عنوان اولين پروژه اين كنسرسيوم تعريف شده است كه بر اين اساس تهيه سياهه انتشار آلودگي هواي شهر اهواز بر عهده دانشگاه خواجه‌نصيرالدين طوسي خواهد بود.

به گزارش روابط عمومي؛ به نقل از ايسنا، با بيان اينكه از سال گذشته برنامه‌اي را تحت عنوان ”هدفمندسازي پايان‌نامه‌ها" در نظر گرفته‌ايم، توضيح داد: بر اين اساس يك طرح بلندمدت را براي اعضاي هيئت علمي تعريف كرده‌ايم كه در قالب آن اين اعضاء، طبق يك برنامه پنج ساله و مطابق با نقشه علمي كشور و با ديد آينده‌پژوهي در حوزه بين‌الملل، يك يا دو طرح اصلي را براي خود تعريف كرده و همه فعاليت‌هاي پژوهشي خود را در آن قالب انجام مي‌دهند.

وي اضافه كرد: بر اين اساس دانشجويان تحصيلات تكميلي نيز بايد رساله، پايان‌نامه و همچنين طرح‌هاي صنعتي خود را بر اساس برنامه اعضاي هيئت علمي تعريف ‌كنند.

معاون پژوهش و فناوري دانشگاه صنعتي خواجه‌نصيرالدين طوسي يكي از اهداف اين طرح را "برندسازي" در سطح دانشگاه دانست وتشريح كرد: منظور از برندسازي آن است كه هر يك از اعضاي هيئت علمي، چه در سطح ملي و چه بين‌المللي، در يك حوزه خاص شناخته شده باشد.

طالعي يادآور شد: اين موضوع باعث مي‌شود مقالات اين استاد، به طور خاص مورد توجه قرار گيرد؛ ضمن آن كه اين شناخت از حوزه تخصصي اساتيد، به تعريف پروژه‌هاي ارتباط با صنعت و حمايت‌ مؤثر از آن‌ها كمك مي‌كند.

وي تأكيد كرد: مسلماً وقتي صحبت از اين مي‌شود كه پروژه‌هاي تحصيلات تكميلي بايد علاوه بر حركت در مرز تحقيق بين‌المللي، به حل مشكلات داخلي كشور بيانجامد، اين جهت‌دهي در راستاي تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي است.

معاون پژوهش و فناوري دانشگاه صنعتي خواجه‌نصيرالدين طوسي ذيل مأموريت‌گرايي استان‌ها در حل مشكلات داخلي كشور، توضيح داد: ساختار استان تهران در ابعاد سياسي، اقتصادي و اجتماعي خود متفاوت با استان‌هاي ديگر ديده مي‌شود.

طالعي تشريح كرد: در استان‌ها به لحاظ آن كه تنها يك دانشگاه مادر وجود داشته، آن دانشگاه به عنوان متولي حل مشكلات استان و تعريف پروژه‌هاي ارتباط با صنعت تعيين شده است. اين در حالي‌است كه در تهران با توجه به وجود 7 الي 8 دانشگاه جامع و صنعتي، مأموريت‌گرايي استاني به راحتي اتفاق نمي‌افتد.

وي در همين زمينه، خاطرنشان كرد: حركتي كه طي چند سال گذشته از سوي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري پي گرفته شده، تشكيل قطب‌هاي دانشگاهي بوده است. بدين ترتيب تهران در منطقه 1 دانشگاه‌ها قرار گرفته وطي جلسات مشترك مابين 13 دانشگاه اين استان، كه در تمام سطوح مالي، آموزشي و پژوهشي به صورت ماهانه برگزار مي‌شود، كنسرسيوم پژوهشي مابين دانشگاه‌ها تشكيل شده است.

معاون پژوهش و فناوري دانشگاه صنعتي خواجه‌نصيرالدين طوسي ادامه داد: دبيري اين كنفرانس بر عهده معاون پژوهش و فناوري دانشگاه تهران به عنوان رئيس منطقه 1 دانشگاه‌ها بوده و بر اين اساس پروژه‌هاي مشترك تعريف شده است.

طالعي افزود: اولين پروژه‌اي كه اواخر سال گذشته و طي جلسات اين كنسرسيوم تعريف شده، "پروژه مشترك مطالعات محيط‌زيستي" بود و بر اساس آن مطالعات مربوط به سياهه انتشار آلودگي هوا 8 كلان‌شهر كشور، به 8 دانشگاه منطقه 1 واگذار شد كه در اين ميان دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي، تهيه سياهه آلودگي شهر اهواز را بر عهده گرفته است.

جذب دانش‌آموختگان ايراني خارج از كشور در قالب دوره پسادكترا

وي ذيل حمايت از دانش‌آموختگان ايراني خارج از كشور، از بازنگري در آيين‌نامه پسادكتراي اين دانشگاه  خبر داد و گفت: بر اين اساس با توجه به خيل عظيم فارغ‌التحصيلان دكتري ايراني در خارج از كشور، حمايت از ورود اين پژوهشگران به كشور و تحصيل آن‌ها در قالب دوره يك تا دو ساله پسادكترا را مورد توجه قرار داده‌ايم.

معاون پژوهش و فناوري دانشگاه صنعتي خواجه‌نصيرالدين طوسي اضافه كرد: بدين ترتيب امكاني براي ادامه فعاليت‌هاي تحقيقاتي اين افراد، در داخل كشور و ذيل حمايت‌هاي مالي و معنوي دانشگاه، ترتيب داده شده است.

ناتواني دانشگاه در تأمين هزينه‌هاي ارزي/ درخواست وزارت علوم از دولت براي تأمين اعتبارات ارزي

طالعي در خصوص تحقق بودجه پژوهشي، تصريح كرد: تاكنون تنها 40 درصد بودجه دانشگاه پرداخت شده و ممكن است كل بودجه تا آخر سال هم پرداخت نشود.

وي تشريح كرد: دانشگاه‌هاي سطح يك معمولاً 20 تا 25 درصد بودجه كل را به حوزه پژوهش و موارد مختلف در اين حوزه اختصاص مي‌دهند؛ در دانشگاه خواجه‌نصيرالدين طوسي نيز با توجه به حمايت‌هايي كه از سوي هيئت رئيسه صورت گرفته، نسبت فوق لحاظ شده اما با توجه به كاهش ورودي، اين 25 درصد نيز به همان ميزان ضريب خواهد خورد.

معاون پژوهش و فناوري دانشگاه صنعتي خواجه‌نصيرالدين طوسي با بيان اينكه نتوانسته‌ايم از پس تأمين هزينه‌هاي ارزي دانشگاه برآييم، از جمله اين موارد را ناتواني دانشگاه در پرداخت هزينه اشتراك نشريات بين‌المللي عنوان و تصريح كرد: اين هزينه در سال‌هاي قبل 500 ميليون تومان بود كه امسال 4 يا 5 برابر شده و ارز دولتي نيز براي آن در نظر گرفته نشده است.

طالعي افزود: در تأمين مواد آزمايشگاهي براي آزمايش‌هاي تجربي با مشكل مواجه هستيم.

وي در پايان، مكاتبات وزير علوم، تحقيقات و فناوري با معاون اول رئيس جمهور در زمينه تأ‌مين اعتبار ارزي در اين حوزه را يادآور شد و ابراز اميدواري كرد اين موضوع نظر مثبت هيئت دولت را به همراه داشته باشد. 
تاریخ:
1397/10/01
تعداد بازدید:
258
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.