۱۴۰۳ پنج شنبه ۳۰ فروردين
راهكارهاي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي براي جذب بيشتر دانشجويان خارجي
رئيس دانشگاه صنعتي خواجه‌ نصيرالدين طوسي نوسانات ارزي و نحوه صدور ويزا را از جمله موانع بين‌المللي‌سازي دانشگاه‌ها عنوان كرد و گفت: براي گام نهادن در اين عرصه مي‌توان اقداماتي چون برگزاري دوره‌هاي مشترك، جذب دانشجويان خارجي از طريق كريدورهاي ايجاد شده و همكاري با نهادهاي بين‌المللي كه نياز به ارز زيادي ندارند، ‌ اجرايي كرد.

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه‌ نصيرالدين طوسي نوسانات ارزي و نحوه صدور ويزا را از جمله موانع بين‌المللي‌سازي دانشگاه‌ها عنوان كرد و گفت: براي گام نهادن در اين عرصه مي‌توان اقداماتي چون برگزاري دوره‌هاي مشترك، جذب دانشجويان خارجي از طريق كريدورهاي ايجاد شده و همكاري با نهادهاي بين‌المللي كه نياز به ارز زيادي ندارند، ‌ اجرايي كرد.

به گزارش روابط عمومي، دكتر علي خاكي‌صديق در نشست "فرآيند بين‌المللي سازي دانشگاه" با بيان اينكه اين نشست سومين جلسه براي بررسي راهكارهاي بين‌المللي سازي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي است، اظهار كرد: با برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده برخي از دانشكده‌هاي اين دانشگاه عملكرد خوبي در اين زمينه داشته‌اند، ولي برخي از دانشكده‌ها اطلاعات كاملي از روند بين‌المللي سازي دانشگاه ندارند.

وي مشكلات ارزي و ناپايداري‌هاي كشور را از جمله موانع بين‌المللي سازي دانشگاه عنوان كرد و يادآور شد: اين وضعيت از واقعيات جامعه ما است و ما چه بخواهيم و چه نخواهيم، بايد در مسير بين‌المللي شدن قرار گيريم. هر چند كه اين چالش‌ها بر اين روند تاثيرگذار است.

خاكي‌صديق با تاكيد بر اينكه نوسانات ارزي فعاليت‌هاي ما در حوزه بين‌المللي سازي را تحت تاثير قرار مي‌دهد، اظهاركرد: اين مسئله‌اي است كه همه دانشگاه‌هاي كشور با آن مواجه هستند و برداشت من اين است كه دانشگاه‌ها در اين شرايط سخت بايد برنامه‌هاي خود را تنظيم كنند و در اين صورت در دراز مدت به موفقيت دست خواهند يافت.

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه‌ نصيرالدين طوسي با اشاره به تعطيلي همكاري‌هاي بين‌المللي در برخي از دانشگاه‌ها، تاكيد كرد: استراتژي اين دانشگاه بر تعطيلي همكاري‌هاي بين‌المللي نيست و مي‌خواهيم با برنامه‌ريزي‌هايي كه اجرايي مي‌شود بر همكاري‌هاي بين‌المللي خود بيفزاييم.

مذاكره و استفاده از ظرفيت‌هاي دارالتقريب و جامعه‌المصطفي

خاكي‌صديق يكي از راه‌هاي برون رفت آموزش عالي كشور از چالش‌هاي ارزي و وارد شدن به مسير بين‌المللي شدن را تقويت و توسعه روابط بين‌الملل عنوان كرد و يادآور شد: در اين راستا مي‌توانيم برنامه‌هايي را پياده‌سازي كنيم كه نياز به ارز ندارد و فارغ از نوسانات ارزي مي‌توانيم اقدام به تقويت روابط بين‌الملل خود كنيم.

وي انتشار مقالات مشترك را از جمله اين راهكارها عنوان كرد و گفت: اين اقدام با حداقل هزينه ارزي و از طريق دانشجوهاي دكتري مي‌توانيم اجرايي كنيم.

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه‌ نصيرالدين طوسي جذب دانشجويان خارجي را از ديگر راهكارها در اين زمينه عنوان كرد و گفت: در اين راستا معاونت بين‌الملل اين دانشگاه كريدورهايي براي جذب دانشجويان خارج ايجاد كرده است، ضمن آنكه ما مي‌توانيم از ظرفيت‌هاي موسسات چون دارالتقريب استفاده كنيم.

به گفته وي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي مذاكراتي را با دارالتقريب آغاز كرده كه در قالب كنفرانسي كه در آذر ماه سال جاري برگزار مي‌شود، در صدد است اقدام به جذب دانشجوياني از كشورهاي اسلامي كند.

خاكي‌صديق استفاده از ظرفيت جامعه‌المصطفي و وزارت علوم را از ديگر ظرفيت‌هاي قابل بهره‌برداري براي جذب دانشجويان خارجي عنوان كرد و يادآور شد: استفاده از اين ظرفيت‌ها نياز به برنامه‌ريزي دارد نه به منابع ارزي و اگر ما بتوانيم در اين مسير خدمات و ارتباطات موثري با دانشجويان خارجي داشته باشيم، در بازگشت به كشور خود مي‌توانند مبلغان خوبي براي جذب دانشجو به اين دانشگاه باشند.

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه‌ نصيرالدين طوسي اجراي پژوهش‌هاي مشترك را از ديگر اقدامات اين دانشگاه براي بين‌المللي سازي دانشگاه نام برد و با تاكيد بر اينكه بسترهايي در اين زمينه در دانشگاه ايجاد شده است، گفت: در صورتي كه با اجراي پروژه‌هاي مشترك از طرف ما ارزي هزينه شود، مشكل ‌ساز مي‌شود، ضمن آنكه هزينه‌هاي پژوهشي ما را افزايش مي‌دهد، از اين رو با توجه به پتانسيل‌هاي دانشگاه مي‌توانيم از منابع خارجي در اجراي پروژه‌هاي پژوهشي استفاده كنيم.

فرصت‌هاي مطالعاتي شش تا 9 ماهه و مشكلات ايجاد شده

وي با تاكيد بر اينكه اين فرصت يكي از فرصت‌هاي بزرگ براي همه دانشگاه‌ها است، ‌ افزود: ما از سال قبل در اين زمينه اقدام كرديم ولي چون به موقع وارد اين حوزه نشديم، موفق نبوديم ولي چند دانشگاه موفقيت‌هايي براي جذب منابع خارجي به منظور اجراي پروژه‌هاي مشترك داشته‌اند.

خاكي‌صديق با اشاره به اعزام دانشجويان دكتري به خارج، ‌ خاطرنشان كرد: اخيرا نامه‌اي از سوي وزارت علوم به دانشگاه‌ها ابلاغ شده و در آن اعلام شد كه اين وزارتخانه نمي‌تواند از فرصت‌هاي مطالعاتي شش تا نه ماه دانشجويان به خارج حمايت كند.

وي اضافه كرد: در اين زمينه علي رغم آنكه شرايط سختي پيش رو داريم و همچنين منابع دولتي محدود است، تلاش مي‌كنيم تا با فاند خارجي اقدام به اعزام دانشجويان كنيم يا با هزينه‌هاي شخصي دانشجويان اين اعزام صورت گيرد و ما درصدد هستيم تا ظرفيت‌هاي فاند شخصي را شناسايي كنيم.

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه‌ نصيرالدين طوسي در عين حال تاكيد كرد: تلاش ما بر اين است كه تحت هر شرايطي از اعزام دانشجويان دكتري به خارج حمايت كنيم كه در اين زمينه برنامه‌ريزي‌هايي صورت گرفته است.

خاكي‌صديق با تاكيد بر اجراي طرح «آهسته» در دانشگاه‌ها توضيح داد: در اين طرح با اجراي كارگاه‌هاي آموزشي بين‌المللي، دانشجويان خارجي در ايران و دانشجويان ايران به خارج اعزام مي‌شوند. اين حوزه يك امكان است كه موجب تقويت ارتباطات بين‌المللي ما مي‌شود و ما نيز ميزبان دانشجوياني از خارج خواهيم شد.

وي خاطرنشان كرد: با اجراي اين طرح‌ها مي‌توانيم بدون آنكه چالش ارزي داشته باشيم اقدام به توسعه روابط بين‌الملل كنيم و همچنين براي برگزاري دوره‌هاي مشترك و توسعه دوره‌هاي كنوني هر چند كه با مسئله ارز مواجه هستيم ولي با جابجايي موضوعات دوره‌ها و اولويت‌بندي در اين زمينه مي‌توانيم در جهت برگزاري دوره‌هاي خاص آموزشي حركت كنيم.

رئيس دانشگاه صنعتي خواجه‌ نصيرالدين طوسي ادامه داد: چالش اصلي بين‌المللي سازي دانشگاه‌هاي كشور علاوه بر ارز، ويزا و ارتباطات بين‌المللي، مربوط به بدنه دانشگاه‌ها است، چرا كه مشاهده مي‌شود بعد از اجراي 10 ماهه فرآيند بين‌المللي سازي بسياري از همكاران ما در دانشگاه به اهميت اين موضوع پي نبرده‌اند كه براي رفع اين موضوع نياز به برنامه‌ريزي‌هاي جدي‌تر داريم.

تاریخ:
1397/07/21
تعداد بازدید:
458
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.