اسرار موفقيت
اسرار موفقيت
 

همواره به ياد داشته باشيد كه اشتباه، بخشي از يادگيري است! «هلگا» در اولين تلاشش براي بازگشايي يك جواهرفروشي، با شكست روبه­رو شد. او بعداز آنكه تجربه­اش را دوباره مورد ارزيابي قرار داد، جواهر فروشي ديگري باز كرد. اكنون هلگا با افتخار، صاحب سه فروشگاه موفق است. هلگاه با اولين شكست، دست از كار نكشيد. شكست زماني رخ مي­دهد كه ما دست از تلاش برداريم. هلگا، پشتكار داشت و از شكست نهراسيد. پشتكار، كليد موفقيت است. توماس اديسون پس از هزاران سعي و تلاش براي ساختن لامپ روشنايي برقي، گفت: «من شكست نخوردم، بلكه ده­هزار راه را شناختم كه جواب نمي­دهند.» ماريولميكس، هلنكلر، ابراهاملينكن، ماريكوري و بسياري از ديگر افراد بزرگ و موفق به اين نتيجه دست يافتند كه وقوع موفقيت براي افراد داراي پشتكار حتمي است.

تصاحب شغل مطلوب يا ترفيع و يا موفقيت در تجارت، ممكن است سختي‌هايي را به همراه داشته باشد، اما اين مشكلات بخشي از جريان فراگيري هستند.

در نهايت، افرادي كه ثبات قدم دارند و از اشتباهات درس مي­گيرند، به موفقيت دست مي­يابند. آيا شما پشتكار داريد؟ يا اينكه به محض وقوع مشكلات و يا شكست عقب­نشيني مي­كنيد؟

با پاسخگويي به 10 پرسش زير، ميزان پشتكارتان را بسنجيد (بر اساس 1 تا 3 به خودتان نمره بدهيد: 1 براي كم و 3 براي زياد).

1) به خودم ايمان دارم

2) اهداف حرفه­اي روشني دارم

3) به محدوديت­هايم توجه مي­كنم

4) نااميدي و دلسردي را از خود دور مي­كنم

5) تحمل ايستادگي را دارم

6) خانواده و دوستانم در پيگيري اهدافم، از من حمايت مي­كنند

7) مي­توانم خودم را با تغييرات وفق دهم

8) روي پروژه­هايم متمركز مي­شوم و كاملشان مي­كنم

9) اهدافم، همساز با اراده و ارزش­هايم هستند

10) وقتي كه باور داشته باشم درست عمل مي­كنم، مي­توانم دست به كارهاي غيرمعمول بزنم.

اكنون اين امتيازات را جمعبندي كنيد. هرقدر امتيازتان بالاتر باشد، از پشتكار بيشتري بهره­منديد.

● نكاتي براي پشتكار

1) هدف­تان را مشخص كنيد:

هدف­تان را بر اساس وظيفه، احساس، نيازها و توانايي­هاي خود پايه­ريزي كنيد. بدانيد كه چرا اين هدف را در سر داريد و شما و ديگران چگونه از آن بهره خواهيد برد.

2) اهداف­تان را براي زمان حال خود وضع كنيد:

نتايج مطلوب و مد نظرتان را و اينكه مي­خواهيد به چيزي دست يابيد، روي كاغذ بياوريد، به جزئيات توجه كنيد و دقيق و خوشبين باشيد.

3) بخواهيد كه به هدفتان برسيد:

براي هدف، استراتژي­ها، محدوده زماني و طرحي كلي بريزيد . منابعي را كه مي­توانند به شما در رسيدن به هدفتان كمك كنند، بشناسيد (ماننند افراد، اجتماعات و اينترنت). هدفتان را به گام­هاي كوچك تقسيم كنيد. به صورت معكوس كار كنيد، يعني از نتيجه دلخواه و زمان موفقيت‌تان، به سمت عقب حركت كنيد.

4) سيستم­هاي پشتيبان را توسعه دهيد:

با افراد مثبتي كه مشوق شما و حامي اهداف­تان هستند و پيروزي­هاي شما را جشن مي­گيرند، به‌طور منظم ملاقات داشته باشيد. ساير منابع كمكي را در نظر داشته باشيد (مانند كتاب يا نوار با مضامين سطح بالا).

5) روش­ها و رفتارهاي سودمند را برگزينيد:

در گذشته سير نكنيد. نگران چيزي باشيد كه ممكن است خود را به عنوان يك طعمه نشان دهد. خوش­بيني خود را حفظ كنيد. مثبت­انديشي را در خود و ديگران تقويت كنيد. انتظار چيزهاي خوب را داشته باشيد. عبارات و افكار مثبت را جايگزين عبارات و كلمات منفي نماييد. يادداشتي از تجربيات خوب روزانه خود داشته باشيد. بر آنچه كه مي­توانيد انجام دهيد، تمركز كنيد. دستاوردهايتان را مورد توجه و تصديق قرار دهيد. دستاوردهايتان را براساس معيارهاي شخصي خود بهسازي و قضاوت كنيد. شهامت شناسايي گناهكار را داشته باشيد. به خاطر ديگران تغيير نكنيد و خود را با ديگران مقايسه نكنيد.

6) توانايي ريسك كردن را در خود افزايش دهيد:

از اشتباه نترسيد. از خود بپرسيد: «بدترين اتفاقي كه مي­تواند بيفتد، چيست؟» ببنييد آيا مي­توانيد با بدترين اتفاق زندگي كنيد يا اينكه به سوي كاهش امكان وقوع اين اتفاق گام برمي­داريد؟ در مورد هدف­تان، تحقيق و جستوجو كنيد تا از پيامدهاي منفي­اش بكاهيد. مثلاً با افراد موفقي كه به اهداف مشابهي رسيده­اند، مصاحبه و گفت‌وگو كنيد و از اشتباهاتشان درس بگيريد. در حال زندگي كنيد و نگران چيزي كه ممكن است روي دهد، نباشيد به اشتباهات به عنوان فرصت­هايي براي رشد، نگاه كنيد. از دلبستگي و تعلق بپرهيزيد. هر چه بيشتر به چيزي دل ببنديد، هراس بيشتري بابت از دست دادنش خواهيد داشت.

7) سبك زندگي سالمي را براي خود در نظر بگيريد:

مراقب روح و روان، جسم و احساسات خود باشيد. در برنامه­تان، زمان آرامشي را هم براي تفكر و تجديد قوا درنظر بگيريد. روش­هاي كاهش استرس مانند تنفس عميق، نرمش و مديتيشن را فراگيريد. به اندازه­ كافي بخوابيد و غذاي سالم بخوريد. زماني را هم براي تفريح و بودن با دوستانتان در برنامه بگنجانيد.

8) تخيل را تمرين كنيد:

خودتان را تصور كنيد كه به هدف امروزتان رسيده­ايد. نتيجه­ مطلوب­تان را به‌طور جدي در ذهن نگه داريد، بشنويد، بو بكشيد، لمس كنيد و نمودهاي هدفتان را ببينيد. هر روز صبح كه از خواب برمي­خيزيد، هدفتان را مرور كنيد و همين مراحل را در شب هم تكرار كنيد.

9) تسليم نشويد:

هر روز بر هدفتان متمركز شويد. با هر شكست، يك گام به پيروزي نزديك مي­شويد. اگر از شكست­ها عبرت بگيريد و از مسير خارج نشويد، موفقيت را پيش رو خواهيد داشت. هر روز به فواصل منظم، از خود بپرسيد آيا فعاليت­هايتان در جهت رسيدن به هدف است يا نه. باور داشته باشيد كه به هدفتان خواهيد رسيد. پشتكار داشته باشيد. وقتي كه ذهن، احساسات و فعاليت­هايتان بر هدف­تان متمركز شده باشد، مي­توانيد به مطلوب نهايي برسيد
 
 
 
 
 
تاریخ به روز رسانی:
1394/02/13
تعداد بازدید:
1655
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.